Skip to Content

tor5-logo-red
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Queens of the Stone Age, Nick Cave, David Byrne, Alice In Chains, …

25. junija 2018 ob 14:0027. junija 2018 ob 23:55

V nasprotju z večinoma dance klubskimi festivali, ki potekajo na hrvaški obali vsako poletje, ponuja INmusic odlično alternativo – še posebej s svojo eklektično paleto velikih mednarodno znanih glasbenih imen, ki se v okviru festivala vsako leto v juniju pojavijo v sosednji prestolnici. Kot največji hrvaški open air festival z urbano atmosfero ob jezeru, je z ugodnimi cenami za vstopnice kot nalašč za zabave željne turiste iz zahodne Evrope. Zagreb je zaradi svojih dobrih letalskih povezav z zahodom Evrope zlahka dosegljiv; še posebej Britancem, ki poleg domačinov in Slovencev na festivalu prevladujejo.

INmusic tradicionalno poteka predzadnji vikend v juniju, vendar so ga letos premaknili en teden prej, ker ima britanski glasbeni festival Glastonbury leto predaha in so organizatorji lahko zapolnili njihov termin ter pritegnili morebitne dodatne goste, ki bi se sicer odpravili na Glastonbury.

Svoj sloves bo INmusic letos upravičil pri vseh tistih, ki prisegajo na kitarsko glasbo. Nick Cave in The Bad Seeds bodo po svoji lanski obsežni turneji znova stali na odru, Frank Carter in The Rattlesnakes bodo nagovorili privržence punk rocka, medtem ko bodo Alice the Mosley, The Kills in Jamie Hince prava izbira za privržence indie rocka. Poleg njih prihajajo še Queens of the Stone Age, art-rock kraljica St Vincent in Portugal The Man. Letošnja festivalska bera prinaša še grunge legende Alice In Chains in zaščitni znak Talking Heads Davida Byrnea, ki je tik pred izidom svojega drugega albuma American Utopia.

Iz Slovenije se bodo na festivalu predstavili nam že dobra poznani Koala Voice – mlada četverica, ki je znana po spoju indie popa z disco in punk glasbo, ter Bad Notion, bend, ki svoj slog opisuje kot mešanico bluesa in kamna z dodatkom zabave.

 

Podrobnosti

Začetek:
25. junija 2018 ob 14:00
Konec:
27. junija 2018 ob 23:55
Dogodek Category:
Spletna stran:
https://www.inmusicfestival.com/ulaznice/cijene-prodajna-mjesta-i-pogodnosti

Prizorišče

Jarun, Zagreb
Zagreb, Hrvaška, Hrvaška
Spletna stran:
https://www.inmusicfestival.com/

Organizator

INmusic