Skip to Content

tor5-logo-red
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Pimped Out: Capo Plaza, Matter, …

21. junija 2019 ob 22:0002:00

15,90 €

Capo Plaza je, kljub mladosti, eden od najbolj prepoznavnih italijanskih raperjev. Svoje ime je začel graditi leta 2013, star komaj 15 let, s freestyle posnetki na portalu YouTube. Lani je izdal svoj prvi album ’20’, na katerem najdete tudi hita ‘Giovane Fuoriclasse’ in ‘Tesla’. Mladenič, ki je na poti, da osvoji tudi mednarodno tržišče, se trenutno mudi na evropski turneji, v okviru katere bo nastopil tako v Londonu kot Berlinu, Barceloni in Frankfurtu, prihaja pa tudi v Ljubljano.

Capo Plaza ustvarja hite, ki na streaming platformah beležijo več deset milijonov ogledov. Je glasnik mlajše generacije, ki pripoveduje zgodbe svojega (novega) vsakdana – zgodbe mladeniča, ki je čez noč uspel in se znašel v kaotičnem, divjem Milanu. In tam, kjer je, zelo uživa. Pripoveduje zgodbe o mladem raperju, ki ga uspeh ni spremenil, ampak je odrasel in postal ‘problem’ nas vseh.

Na festivalu oziroma dogodku Pimped Out bodo nastopili tudi Matter, fenomen domače rap scene. Matter je dvoživka, je pritlehni brezsramni pop in vlažno zagrizeno podtalje. Je brcanje znanja in poljubno nametavanje nesmislov. Je zvok izpod kamniških gora in je abstraktna zmeda v oblakih. Je rap in ni rap. Dacho, Tunja, Levanael so do danes izdali 3 albume: prvenec ‘Amphibios’, ‘Mrk’ in trojni EP ‘Troglav’. Tri leta, tri plošče, mnogo osvojenih odrov.

Nadstandardni in nestandardni Mariborčan Mito je odraščal v rap kolektivu Tekochee Kru. Njegovo orožje so besede, ki jih bogati z izvrstnim zlaganjem zlogov in občutkom za ritem in beate. Mito neposredno podaja svoje intelektualne ali humorne zgodbe in jih podlaga s produkcijo tako nove kot stare šole. Mito je lani nepričakovano izdal svoj tretji album ‘Skurjen spomin’, ki je pravzaprav plod sodelovanja z mladim producentom YNGFireflyjem, s katerim tvorita grupo OYGN.

V Cvetličarno prihaja tudi tramontana iz Obale, MC Drill, in sicer s svežim, četrtim albumom ‘Ribolov z dinamitom v žepu. Trap, grime, lo-fi in hip hop Drill meša z live intrumenti.

Direktno iz Bosne in Hercegovine na Pimped Out uletava tudi Klinac. Korak pred vsemi, z asom v rokavu. Človek, ki bo iz Banja Luke naredil Toronto. Mladi (t)raper, ki je pred kratkim eksplodiral na odrih Balkana, je pravzaprav glasbeni fenomen – komaj polnoletni producent, avtor, glasbenik, tekstopisec na streamnig portalih beleži več milijonov streamnigov/ogledov/prisluhov svojih skladb in/ali videospotov, ustanovil pa je tudi svojo lastno založbo Desetka na Asa. Klinac stalno premika meje žanra – tako s svojimi avtorskimi stvaritvami kot unikatnimi mikstejpi, ki jih objavlja testno na portalu YouTube.

Na main flooru bo premierno nastopil novonastali kolektiv Yugos (Swana, Kimmv, Strapazoot), stari znanci balkanske trap scene z novim projektom, manjši floor pa vodijo konstrukti Krom in Panika. Krom iz najbolj znane ljubljanske kleti, Panika iz mariborskih ulic. Dva kolektiva mladih didžejev in ustvarjalcev (Gabi in Re3600 z Nimaš Izbire ter YNG Firefly v bratski navezi z Lantern kolektivom). Za vizualije bosta skrbela Dajajde in Kasko Karambol.

In še nekaj besed o festivalu. Pimped Out je svojo pot začel preteklo leto in dodobra napolnil Cvetličarno že na svoji prvi ediciji. (T)rap event poletja nadaljuje svojo zgodbo tudi letos.

VSTOPNICE so že v prodaji na prodajnih mestih Eventim po Early Bird ceni 15,90 evrov (prvih 200 vstopnic), cena bo kasneje 19,90 evrov, na dan koncerta pa 23,90 evrov.

Podrobnosti

Datum:
21. junija 2019
Čas:
22:00–02:00
Cena:
15,90 €
Dogodek Categories:
,
Spletna stran:
https://www.eventim.si/si/vstopnice/pimped-out-2019-ljubljana-cvetlicarna-522130/event.html

Prizorišče

Cvetličarna
Ljubljana, Slovenija
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/410730823058904/

Organizator

Boombox
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/410730823058904/