Skip to Content

tor5-logo-red
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Okarina Festival Bled

26. julija 2016 ob 17:007. avgusta 2016 ob 23:00

Brezplačno

Mednarodni glasbeni Festival Okarina bo letos na Bledu potekal že 26. poletje. Glasba svetov v vseh odtenkih in z vseh koncev sveta, odeta v sodobne glasbene ritme, privablja obiskovalce v idilično okolje Blejskega jezera. Priznani izvajalci z jasnim sporočilom o pomembnosti multikulturnosti bodo od 26. julija do 7. avgusta nastopili na Blejskem gradu in na obalni promenadi.

Med letošnjimi nastopajočimi velja še posebej omeniti francoski trio Sirvenstes, ki poustvarja srednjeveško trubadursko liriko, južnokorejske Noreum Machi, ki spektakularnimi prikazi virtuoznega bobnanja, izpopolnjenega s plesom v kostumih, uprizarjajo adaptacijo ceremonialnega ruralnega obreda, ki izvira iz šamanizma in animizma, ter The Khoury Projekct, vodilna arabska glasbena zasedba na svetu, ki na edinstven in inovativen način združuje najboljše, kar ponujata arabska klasična in zahodna sodobna glasba. Izpustiti ne gre niti turške zasedbe Baba Zula, ki iz orientalskih glasbil ter elektronike ustvarjajo samosvoj zvok, ki ga imenujemo istanbulska psihedeličnost, kot tudi ne tokrat edine domače nastopajoče Svetlane Makarovič, ki bo z gosti predstavila del svoje bogate zbirke šansonov.

V dobrega četrt stoletja je v okviru Okarine na Bledu nastopilo že več kot 240 zasedb in posameznikov z vseh celin. Letošnji festivalski program na Bled in v Slovenijo prinaša sveže trende na področju glasbe svetov in jazza. Tako kot v zadnjih devetih letih je tudi 26. Festival Okarina nastal pod okriljem Zavoda za kulturo Bled.

Podrobnosti

Začetek:
26. julija 2016 ob 17:00
Konec:
7. avgusta 2016 ob 23:00
Cena:
Brezplačno
Dogodek Category:
Spletna stran:
http://www.festival-okarina.si/sl/

Prizorišče

Blejski grad in obalna promenada
Bled,

Organizator

Zavod za kulturo Bled
Spletna stran:
http://www.festival-okarina.si/sl/