Skip to Content

tor5-logo-red
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Michael Weiskopf + Bob Dylan tribute

7. maja 2018 ob 20:009. maja 2018 ob 23:00

Brezplačno

V Ljubljano prihaja newyorški glasbenik in kantavtor Michael Weiskopf. Njegovi prvi nastopi v Sloveniji bodo v znamenju formata “storytellers”, saj bo nastopil v intimnem vzdušju, sam z akustično kitaro, predstavil novi (četrti studijski) album, ki ga te dni končuje v ZDA. Del pesmi je bilo posnetih tudi v znamenitem londonskem studiu Abbey Road, katerega ime v svet so ponesli Beatli.

Weiskopf bo prvi del koncerta posvetil svojim novim in starejšim stvaritvah, v drugem delu nastopa pa se bo poklonil legendarnemu ameriškemu piscu in skladatelju Bobu Dylanu, ki je za svoje ustvarjanje pred kratkim prejel tudi Nobelovo nagrado za literaturo.

Za Michaelom Weiskopfom je zanimiva zgodba, ki jo sicer še kar piše. Še pred leti je bil vpliven revijski založnik, nato pa je svoj posel prodal in se ne na starejša leta tudi profesionalno posvetil glasbi, svoji prvi ljubezni. Poleg svojih avtorskih pesmi (najdete jih lahko tudi na Spotify, iTunes, YouTube, itd), ima Weiskopf v ZDA priljubljen tribute bend, ki je posvečen Bobu Dylanu. The Complete Unknowns kljub imenu niso popolnoma neznani, saj za njihove nastope vlada veliko zanimanja.

V Ljubljano prihaja obiskati starega prijatelja, zato bo prav na njegov predlog združil prijetno s koristnim in prvič zaigral pred slovenskimi poslušalkami in poslušalci. Weiskopfovega nastopa ne gre zamuditi – če ste pristen fan Boba Dylana ali pa znate ceniti pripovedovalski avtorski pečat glasbenika, ki je preživel in živel že mnogo zgodb. Kar nekaj od teh bo predstavil tudi v Ljubljani.

Michael je o svoji neverjetni življenjski zgodbi, ki ga je peljala od sirote do newyorških cest, ustanovitve nekaj znanih medijskih projektov, ki so mu zagotovili doživljenjsko finančno varnost, ter nato ponovni združitvi z glasbo napisal tudi avtobiografijo Sharp Turns, ki je na voljo tudi prek Amazona in Kindla.

Weiskopfov pohod po Ljubljani se bo pričel v ponedeljek, 7. maja, ob 20. uri v intimnem vzdušju bara Prulček, nato pa se bo nadaljeval v sredo, 9. maja, ob 20. uri v objemu kluba Daktari. O sklepnem nastopu, ki bo 11. ali 12. maja in bo po vsej verjetnosti bolj zasebne narave, pa vas bomo še obvestili.

Vstop na prva dva (Prulček, Daktari) koncerta je brezplačen!

Recenzije Weiskopfovih albumov in druge medijske objave, kritike, intervjuji: http://michaelweiskopf.com/reviews.htm

Uradna spletna stran Michaela Weiskopfa: http://michaelweiskopf.com/

Avtobiografija: https://www.amazon.com/Sharp-Turns-autobiography-Michael-Weiskopf/dp/1537371177/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1483037919&sr=1-1&keywords=michael+weiskopf

FB stran njegovega Dylanu posvečenega benda The Complete Unknowns: https://www.facebook.com/TheCompleteUnknowns

 

Podrobnosti

Začetek:
7. maja 2018 ob 20:00
Konec:
9. maja 2018 ob 23:00
Cena:
Brezplačno
Dogodek Category:
Spletna stran:
kopf.com/

Prizorišče

Prulček, Daktari
Ljubljana,

Organizator

Unnamed Organizer
Spletna stran:
kopf.com/