Skip to Content

tor5-logo-red
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Iz študentovstva v prekarnost?

12. oktobra 2017 ob 16:0018:00

Brezplačno

»Iz študentstva v prekarnost« je naslov, ki pove vse. Tri četrtine diplomantov je prisiljenih prevzeti katero od prekarnih oblik dela. S tem pa ne izgubijo le trenutne gotovosti, onemogočeno jim je tudi postopno grajenje kariere in najem kreditov, s katerim bi lahko odšli na svoje.

Gostje na okrogli mizi bodo: Goran Vojnović, pisatelj, režiser in novinar, pesnik Vid Sagadin Žigon in predsednik Študentske organizacije Slovenije Aleksandar Spremo. Pogovor bo moderiral urednik bloga Skozi oči prekariata Črt Poglajen.

Ključni vprašanji, s katerim se bomo ukvarjali, sta: Kakšen vpliv ima prekarnost na mlade in kaj lahko študentje, kot tisti del prebivalstva, ki je v preteklosti že vodil civilno družbo, naredijo, da bi prevzeli aktivno vlogo pri zagovoru svojih pravic in pravic drugih.

Srečanje ob Inštitutu za študije prekariata soorganizirata Društvo slovenskih pisateljev in gostiteljica, Trubarjeva hiša literature.

Organizatorji sporočajo, da je pogovor odprt, želijo pa, da se jim pridružijo mladi, študentje in tisti, ki vas zanimajo dejstva, o katerih v uradnih statistikah o obsegu zmanjševanja zaposlenosti ni.

Podrobnosti

Datum:
12. oktobra 2017
Čas:
16:00–18:00
Cena:
Brezplačno
Dogodek Category:
Spletna stran:
http://www.trubarjevahisaliterature.si/index.php/dogodki

Prizorišče

Trubarjeva hiša literature
Ljubljana,
Spletna stran:
http://www.trubarjevahisaliterature.si/index.php/dogodki

Organizator

Skozi oči prekariata
Email:
http://www.spehnakruhu.com/