Skip to Content

tor5-logo-red
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Ghostface Killah

25. septembra 2017 ob 20:0023:00

23 €

Ghostface Killah, ki velja za enega od najboljših emsijev vseh časov, je eden od ustanovnih članov znamenitega Wu-Tang Clana.

Ena od oznak, ki se ga še drži, je ta, da je “najboljši pripovedovalec v rapu”. Uveljavil se je v družbi raperskih kolegov RZA, GZA, Ol’ Dirty Bastard, Raekwon, Inspectah Deck, Method Man, U-God in Masta Killa, ki so kot Wu-Tang Clan z izdajo prelomnega albuma Enter the Wu-Tang (36 Chambers) za vedno spremenili zgodovino prej omenjenega žanra.

Ghostface Killah pa se je dokazal tudi kot samostojni izvajalec. Njegov solo prvenec Ironman in njegov naslednik Supreme Clientele danes ne veljata zgolj za klasiki žanra, temveč tudi za morebiti najboljši solo izdaji kateregakoli člana Wu-Tang Clana. V tem obdobju je Ghostface z Raekwonom poskrbel za še en hiphoperski mejnik – Only Built 4 Cuban Linx.

Nazadnje je svojo glasbeno vitalnost in širino izkazal na skupnem albumu Sour Soul s priznano jazz zasedbo BADBADNOTGOOD, pa tudi s svojim že 12. studijskim izdelkom Twelve Reasons to Die II, ki je prav tako izšel leta 2015.

Za ogrevanje bo poskrbel Wu-Tang Clan pribočnik in Wu Wear ambasador Joe Young, ki se je uril tudi pod mentorstvom Cappadonne in Inspectah Decka. Za letos izdano drugo ploščo Invincible Armour mu je beate priskrbel legendarni producent Dame Grease (Nas, DMX, Tricky, Fat Joe, Eve, Kelis, LL Cool J, Das Racist, Raekwon), z rimami pa je vskočila elita Wutangovcev.

 

Podrobnosti

Datum:
25. septembra 2017
Čas:
20:00–23:00
Cena:
23 €
Dogodek Category:
Dogodek Tags:
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/473881386284560/

Prizorišče

Kino Šiška
Ljubljana,
Spletna stran:
http://www.kinosiska.si

Organizator

Kino Šiška