Skip to Content

tor5-logo-red
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Enrique Iglesias

12. maja 2018 ob 19:0022:00

45 €

Pop zvezdnik Enrique Iglesias, sin znamenitih staršev, nekdanjega vratarja madridskega Reala in popevkarja Julia Iglesiasa ter manekenke in novinarke Isabel Preysler, Enrique Iglesias, prihaja v Ljubljano – 12. maja bo namreč nastopil v Stožicah. Enriqure se je najprej sicer želel oddaljiti od priimka svojega slavnega očeta in je na začetku svoje kariere nastopal kot Enrique Martinez, šele kasneje je prevzel odrsko ime svojega očeta – Iglesisas.

Enrique Iglesias, kljub temu, da so po svetu najbolj znani njegovi hiti v angleškem jeziku, prepreva predvsem v španščini, kar ga je pripeljalo do tega, da je danes eden od najbolj priljubljenih izvajalcev t.i. latino žanra. Maja bo v Sloveniji nastopil prvič, ljubljansko dvorano Stožice bo obiskal v okviru nadaljevanja svetovne turneje Sex and Love, kot se imenuje njegov deseti, sicer že pred pred tremi leti izdani album.

»Obstajajo trenutki na odru, ko si moram vzeti trenutek zase, ko pogledam okoli sebe ter sem prevzet s čustvi obiskovalcev in energije, ki jo soustvarijo z menoj na koncertu. Vsakič, ko pogledam naokoli, opazim množico nasmejanih obrazov, ki se jim nasmejim nazaj, saj me vedno znova opomnijo, kako srečen sem lahko, da lahko nastopam in sem prisoten,« pravi pop zvezdnik.

Enrique Iglesias, katerega videi imajo na portalu YouTube več milijard ogledov, je glasbeno kariero zakoličil s prvencem leta 1995 in se zaradi izpostavitve na MTV uvrstil med najbolj prepoznavna imena svetovne pop glasbe. Med njegove največje uspešnice sodijo skladbe kot so Bailamos, Away, Hero, Be With You, Takin’ Back My Love in Rhythm Divine.

Enrique rad poudari, da mu je najbolj pri srcu legendarni ameriški pevec Elvis Presley, eden njegovih največjih navdihov. Iglesias s piscem pesmi Guyjem Chambersom sodeluje tudi kot avtor skladb za druge glasbenike. Tako sta denimo pripravila tudi prvi pop singel za Andreo Bocellija (Un Nuovo Giorno), kasneje pa je svojo različico te pesmi v angleščini posnela nekdanja članica ženske skupine Spice Girls Melanie C.

Vstopnice za koncert najdete na tej spletni povezavi.

 

Podrobnosti

Datum:
12. maja 2018
Čas:
19:00–22:00
Cena:
45 €
Dogodek Category:
Spletna stran:
http://www.eventim.si/si/vstopnice/enrique-iglesias-ljubljana-dvorana-stozice-1013796/performance.html

Organizator

Fabulatorij