Skip to Content

tor5-logo-red
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Cirkus Circa: Ta čudovita bitja

28. decembra 2018 ob 19:3031. decembra 2018 ob 20:00

20 €

V ljubljanski Cankarjev dom prihaja Cirkus Circa s predstavo Ta čudovita bitja (Humans), ki velja za spektakel plesa in cirkuških veščin za vse generacije.

Kreacija: Yaron Lifschitz in Circa Ensemble
Režija: Yaron Lifschitz
Tehnični direktor: Jason Organ
Kostumografija: Libby McDonnell
Produkcija: CIRCA Contemporary Circus
Trajanje: 65 minut

V družbi desetih akrobatov se boste odpravili na pot razburljivega odstiranja večnih skrivnosti človeškega telesa.

Kombinacija vrhunske telesne pripravljenosti, akrobacije in plesne koreografije nas v projektu Ta čudovita bitja (Humans) popelje na pot, na kateri se soočimo s svojim telesom, njegovimi mejami, lepoto in minljivostjo. Projekt Ta čudovita bitja je izbrano, osupljivo potovanje, ki nas ponovno prepriča, da je telo eden najlepših, najzmogljivejših in hkrati najbolj ranljivih organizmov na svetu. Je spektakel, v katerem kraljujejo človeška domišljija, telo in njegovo obvladovanje. Spektakel surove moči v službi domišljije in umetnosti. Cirkus za 21. stoletje, za vse generacije.

Avstralska Circa sodi v sam vrh skupin, ki jih prištevamo v sodobni cirkus – je začetnica osupljive nove umetnosti z do skrajnosti pritirano akrobatsko veščino. V novem opredeljevanju svoje zvrsti briše meje med gibom, plesom, gledališčem in cirkusom. Pod vodstvom cirkuškega vizionarja Yarona Lifschitza Circa združuje ekipo vrhunskih, večdisciplinarnih cirkuških artistov, ki redno gostuje na vodilnih festivalih in prizoriščih New Yorka, Londona, Berlina in Montreala. Predstavila se je tudi na Brooklynski akademiji za glasbo, v Centru Barbican, na festivalu Les Nuits de Fourvière, Gledališču Chamäleon in glavnih avstralskih festivalih. Circa Contemporary Circus je bila ustanovljena leta 2004 v avstralskem Brisbanu in gostuje po vsem svetu – nastopila je v 39 državah pred več kot milijonom gledalcev. Njene razprodane predstave na šestih celinah sveta so deležne stoječih ovacij in vrhunskih recenzij.

 

Mediji o predstavi … 

»Dih-jemajoča virtuoznost in osupljiva akrobatika v tem inovativnem cirkuškem delu najvišjega kalibra.« ArtsHub

» … vrhunska umetnost cirkusa.« The Guardian

» … prevzemajoča in osupljiva predstava.« Daily Review

»Osupljiva moč, milina in gibčnost.« Sydney Arts Guide

 

Vstopnice si lahko priskrbite na tej spletni povezavi, spektakel pa bo na ogled v Gallusovi dvorani 28., 29., 30. in 31. decembra.

 

Podrobnosti

Začetek:
28. decembra 2018 ob 19:30
Konec:
31. decembra 2018 ob 20:00
Cena:
20 €
Dogodek Categories:
,
Spletna stran:
https://www.cd-cc.si/sl/kultura/gledalisce-in-ples/circa-ta-cudovita-bitja-humans

Prizorišče

Gallusova dvorana, Cankarjev dom
Ljubljana, Slovenija
Spletna stran:
www.cd-cc.si